söndag 7 oktober 2012

Böneutrop åt folket

Sitter och surfar till fredagsmyset. Överallt dyker ”debatter” om muslimer upp. Fyller feeden. Många är för, några är emot. Jag blir less. Är så trött på böneutropmotståndarna att jag håller på att avlida. Men det får man väl inte säga i det här landet! Istället ska vi ha legitima diskussioner med dom, ta deras åsikter på allvar, sätta dom i debattsoffor och lyssna på struntpratet, för att det kan ligga något i det dom säger. Man får inte bara skita i allt och skrika - böneutrop i mitt hjärta ditt fuck head! Nej, för det kan vara farligt att inte ta upp de ”problem” som invandringen trots allt för med sig, då kan rasisterna få vatten på sin kvarn och jättemånga röster eftersom de är de ENDA som pratar om det. Jag undrar på vilket planet dessa experter befinner sig, för här på Tellus går ”debatten” på högvarv 24/7.

Kan inte tänka mig att vi ”luftar” något annat så här ofta. Och om man känner att man saknar debatten om huruvida muslimer egentligen startar krig i sina hemländer som en smart överlagd plan för att islamisera hela världen genom sin nyfunna flyktingstatus, kan man läsa i valfritt kommentarsfält, under de ibland välmenande luftningsartiklarna. Några har bildat en facebook-grupp mot böneutrop pga. faran för att Sverige genom dessa fredagsutrop ska islamiseras. Jag blir full i skratt, vad tror dom, att svennebananerna ba bangar fredagsmyset när de hör utropet ”Allaaah är sååå braaa”, så kollar de på varandra och säger: ”hörrni ungar nu hoppar vi Körslaget va, de är ju mycket sköjigare att dra på fredagsbön, ni hörde väl vad farbrorn i tornet sa”. Troligt. Inte så jävla. Någon annan oroar sig för att de (muslimerna) kan ropa ut vad som helst, på sitt hemliga språk. Hjälp! Yttrandefriheten ska enbart reserveras för svensktalande rondellhundar. Det vet ju alla.

Knäpper på tv:n. Där är Lars Vilks som leker att han är på en konstnärlig resa, trots att han besöker ett extremt islamofobt möte i staterna. Han tycker att man får ta de goda med de onda. Så om en konferensdeltagare tex kallar muslimer råttor, kan man låtsas att han egentligen sa kaniner, ungefär så. Ingen konst alltså, rena barnleken.

Jag surfar vidare och läser att KDU:s ordförande tycker att förortskidsen är dumma. De kastar sten och bör därför stenas! Eller, nej förlåt, så står det inte, de ska helas, genom att stenas. Hårdare tag.

Är på en föreläsning, två invandrarkillar berättar att de blivit slagen i skolan av sina lärare, föreläsaren frågar om det var i Somalia? Nej, i Tensta svarar killen som om att det vore en självklarhet. Föreläsaren har svårt att acceptera att det var i den svenska skolan och inte någon stamskola långt bort i ett hedersrelaterat land. Alla enas om att det var ett par idiotiska lärare. Kanske någon skulle göra en installation på temat, eller varför inte en hel konstutställning? Jag tänker i alla fall rita en teckning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar